Wydarzenia.

dodano 2017-02-04 13:56 w kategorii: Powiatowe

Śpieszę poinformować, że z inicjatywy siedleckiego SLD Zbigniew Stąsieka, w Węgrowskim Ośrodku Domu Kultury, dnia 03.02.2017 r , odbyło się spotkanie kadr SLD Okręgu Siedlecko-Ostrołęckiego.

Oprócz kadr z poszczególnych powiatów udział w spotkaniu wziął przewodniczący Mazowieckiego SLD Arkadiusz Iwaniak. Udział w powyższym spotkaniu, na zaproszenie organizatora, zaznaczyłem swoją osobą, jako przedstawiciel wyszkowskiego kierownictwa. Głównym tematem spotkania było przedłożenie propozycji legislacyjnych i wysłuchaniu pomysłów programowych. Omówiono również sytuację polityczną w kraju, jak też udział SLD w rozwiązywaniu problemów krajowej polityki. Omówiono także przygotowania do wyborów samorządowych 2018r i przedstawiono najważniejsze zadania na rok 2017. W wyniku rozmów o dyskusji wyłania się zasadniczy problem, o którym należałoby wspomnieć , to kwestia znalezienia odpowiedniej formy reklamy działalności SLD w kraju i powiatach. W sytuacji dość skromnych finansów i przy stronniczym podejściu mediów, czyli prasy, radia i telewizji, nie ułatwia nam możliwości pokazania się. Nawet można zauważyć jawną dyskredytację prasy czy w telewizyjnych audycjach wszelkich poczynań, a wszystko przed obawą utraty swojego elektoratu na rzecz rosnącej w siłę, co pokazują badania, elektoratu Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

redaktor portalu